KA4 Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě

4.2 Miniprojekt SLUŽBY I - "GASTROPROVOZ"

  
V rámci realizace aktivit KA4 Gastroprovoz byly zhodnoceny dosavadní zkušenosti s přínosem realizace jednotlivých aktivit mini projektů pro pedagogy v oblasti zefektivnění výchovně vzdělávacího procesu. Velmi pozitivně je vnímána aktivita jako prostředek profesního a odborného rozvoje žáků v kombinaci rozvoje kompetencí k podnikání. Jednotlivé aktivity byly zaměřeny na rozvoj a upevňování kulinářských technik v oblasti výroby jídel a rozvoj číšnických dovedností a technik v oblasti obsluhy hostů. V rámci projektu bylo pořízeno nové Gastrostudio, které je vybaveno veškerým potřebným inventářem pro realizaci klíčových aktivit KA4 projektu.
  
V gastrostudiu se v listopadu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojekt: Dílčí mini projekt
Téma: Základy práce s nožem a příprava vývarů
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních kulinářských technik a jejich nácvik.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře. Naučí se správně používat nože a připravovat vývary pomocí základních postupů.
   
  
V gastrostudiu se v prosinci uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojekt: Dílčí mini projekt
Téma: Minutky a steaková masa
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik.
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních kulinářských technik a jejich nácvik.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře. Naučí se vybírat vhodná masa pro minutkovou úpravu a s těmito též pracovat.
 
 
V gastrostudiu se v lednu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu: Dílčí mini projekt
Téma: Sommelierské dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění sommelierských technik servisu nápojů.
Žáka obohatí o informace a postupy díky představením základních technik servisu nápojů, zejména pak vína.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části semináře. Naučí se správnému servisu různých druhů vín a ostatních nápojů.
 
V gastrostudiu se v únoru uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu: Dílčí mini projekt
Téma: Základní omáčky a fondy
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění kulinářských technik.
Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě základních omáček a fondů.
Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat jednotlivé druhy základních omáček a jejich odvozenin.
 
V gastrostudiu se v březnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu: Dílčí mini projekt
Téma: Baristické dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevněn technik v přípravě různých druhů teplých nápojů. Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě kávy a dalších teplých nápojů Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat jednotlivé druhy kávy.
 
V gastrostudiu se v květnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu: Dílčí mini projekt
Téma: Moderní přílohy k pokrmům
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevněni kulinářských technik a postupů při moderní přípravě příloh k pokrmům. Žáka obohatí o informace a postupy při přípravě jednotlivých druhů příloh. Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat moderní a atraktivní přílohy.
 
V gastrostudiu se v červnu uskutečnily odborné semináře v rámci IKAP Miniprojektu: Dílčí mini projekt
Téma: Barmanské dovednosti
Cíl semináře: Cílem je vést žáky ke kreativitě a podnikání v oboru a podpořit rozvoj znalostí a upevnění technik a postupů při přípravě míšených nápojů Žáka obohatí o informace a postupy při práci za barem, zbožíznalství a pracovní techniky barmana. Žák bude po instruktážní ukázce zapojen do praktické části miniprojektu kde se naučí připravovat jednotlivé druhy míšených nápojů, práci s inventářem a komunikační dovednosti barmana s hostem.
 

zavřít tuto stránku